STILUL DE VIAŢĂ SANOGEN
implică următoarele condiţii:

  • respectarea orarului zilnic al meselor;
  • consumarea de mâncăruri gătite, calde, în locul meselor frugale;
  • încurajarea consumului de alimente care conţin principii protectoare;
  • limitarea fumatului şi a consumului de alcool;
  • alimentaţie bine echilibrată cantitativ şi calitativ;
  • practicarea exerciţiilor fizice;
  • alternarea efortului intelectual cu pauze de relaxare.

 

CERINŢELE UNEI ALIMENTAŢII CORECTE:

  • consum moderat, care să elimine prezenţa în exces a unor alimente;
  • consum echilibrat, care are în vedere repartizarea trofinelor energogene în raport optim de p :l :g  = 1: 0,8: 3,5;
  • consumul unor produse alimentare variate, deoarece bogăţia trofinelor şi nivelul energogen de care are nevoie organismul nu pot fi altfel satisfăcute; nici unul din alimentele cunoscute nu este considerat complet dotat trofinic şi energogen;
  • consumul unor produse alimentare de mare eficienţă biologică, în măsură să asigure concomitent o mare valoare nutritivă, o densitate calorică echilibrată şi raporturi optime între diferite trofine;
  • consumul cantităţii de alimente repartizat într-o zi în patru sau cinci reprize; stabilitatea şi prosperitatea biologică a organismului sunt mai bine asigurate dacă toată hrana destinată pentru o zi este fragmentată în mai mult de două sau trei reprize.