În primul rând, la cabinetul nostru veți avea posibilitatea de a înțelege diagnosticul și tratamentul propus și impreună să alegem un plan individual de tratament, cel mai bun pentru dumneavoastră, în funcție de nevoile și de dorințele dumneavoastră.

Tratamentele se vor face numai cu acordul pacientului și în momentul în care acesta dorește.

Listă servicii

Profilaxia dentară

Profilaxia dentară cuprinde toate metodele de igienizare dentară, începând cu un instructaj de igienă complet și terminând cu manopere profesioanale de realizare a prevenției leziunilor dentare, precum cariile sau bolile parodontale.

Detartrajul constă în îndepărtarea depunerilor dure de tartru (piatră dentară) cu ajutorul aparatului cu ultrasunete și a instrumetarului manual de detartraj. Tartrul este, de fapt, o placă bacteriană dură, mai pe înțelesul tuturor, depozite de resturi alimentare mineralizate.

Periajul profesional îndepărtează placa bacteriană (depozitele moi ) și colorațiile de pe suprafața dinților , care se pot înlătura și cu ajutorul aparatului Air Flow – pentru o curățire mai bună a cavității bucale.

Cariologia

Reprezintă ramura medicinei dentare care se ocupă cu tratarea leziunilor carioase ce apar pe toate suprafețele dentare, în funcție de igiena și de riscul carios al fiecăruia.

Cariile pot fi mici, medii și avansate, sau pot ajunge să distrugă întreaga coroană a dintelui. Cu cât aceste leziuni sunt depistate în stadiul incipient, cu atât durerea este mai mică și o simplă obturație (plombiță) va rezolva problema. De aceea, nu ezitați să mergeți la un control periodic la medicul dentist, pentru a afla starea de sănătate orală a dumneavoastră!

Endodonția

Este specialitatea care se ocupă de diagnosticarea bolilor nervului dentar și de tratarea acestora, care constă, de cele mai multe ori, în extirparea acestuia și obturarea ulterioară a canalului pulpar.

Protetica dentară

Este ramura care se ocupă cu lucrările protetice de diferite feluri: fixe, mobile și are nevoie de coloborarea interdisciplinară între medicul dentist și tehnicianul dentar. De aceea, această relație trebuie să fie una bazată pe seriozitate și promptitudine, așa cum veți întâlni și la cabinetul nostru.

Chirurgia dento-alveolară

Este reprezentată de chirurgia mică de la nivelul cavității orale și include extracțiile dentare, rezecțiile apicale, odontectomiile și alte mici intervenții de la nivelul gurii.

Mulți pacienți consideră că scosul unui dinte sau o operație la nivel oral sunt un traumatism. Nu este adevărat. Totul se face cu anestezie locală, folosind anestezic de calitate și astfel, durerea nu va mai fi prezentă.

Parodontologia

Este ramura medicinei dentare care se ocupă cu diagnosticarea și tratamentul bolilor parodontale, adică a gingiilor și a osului care sustin dinții. Din păcate, boala parodontală este o boală parșivă, care nu doare și nu împinge pacientul la un stomatolog. Prin netratarea ei, boala parodontatală duce, în timp, la căderea dinților.

De aceea, vă sfătuiesc să faceți minimum 2 controale pe an pentru a ști starea de sănătate parodontală și pentru a preveni aceste leziuni parodontale!

Pedodonția

Este știința care se ocupă de sănătatea orală a copilului dumneavoastră!

Primele vizite ale copilului dumneavoastră la dentist trebuie să înceapă cât mai devreme și acestea trebuie să fie plăcute, să-l facă pe cel mic să accepte un tratament stomatologic. Acest lucru se realizează la noi în cabinet, prin vizite scurte, prin joacă și prin explicarea celui mic pe înțelesul lui, pentru ca teama de necunoscut să dispară.

Igiena și tratarea leziunilor ce apar pe dinții de lapte, la fel ca și sigilarea primilor dinți definitivi ce apar la vârsta de 6 ani, duc la un zâmbet sănătos al copilului dumneavoastră! În pedodonție, profilaxia și prevenția sunt cele mai importante pentru o sănătate orală de viitor!!

Ortodonţia

Cu totii suntem tentati sa afirmam ca aspectul fizic este un element esential al vietii noastre cotidiene, iar in acest context a avea dintii drepti se impune ca o necesitate.

Ortodonţia este o specializare a stomatologiei care se ocupă cu diagnosticarea și tratarea anomaliile dento-maxilare și realizarea unor relaţii intermaxilare corecte. Pentru corectarea acestor anomalii se utilizeaza, in functie de complexitatea acestora , aparate dentare mobile sau aparate dentare fixe.

Tratamentul este întotdeauna individualizat, iar etapele depind de problemele depistate la fiecare pacient în parte, precum și de vârsta pacientului. Tratamentul ortodontic poate fi realizat cu succes atat la copii cat şi adulţi. Totuşi, este indicat ca prima vizită a unui copil la ortodont să se realizeze incepand cu varsta de 7 ani deoarece dintii si maxilarele sunt dezvoltate suficient, astfel încât medicul ortodont sa poata anticipa dacă vor exista probleme serioase de mușcătură (ocluzie) în viitor.

De ce să ne alegeți pe noi?

Misiunea noastră este să vă alungăm durerea și totodată frica de stomatolog! Încercăm ca de la noi să plecați înțelegând cât de importantă este sănătatea orală și în ce constă acest lucru! Cunoștința înseamnă sănătate!

Contact

Aveți nevoie de serviciile noastre? Contactați-ne!

Contact